Bra restauranger i Uddevalla

Uddevalla är en tätort i landskapet Bohuslän på Västkusten. Staden har ungefär 31 000 invånare och är den största orten i Bohuslän. För den som är på besök i Uddevalla och vill hitta några bra restauranger så är utbudet faktiskt större än man skulle kunna tro. Det går att hitta mat från många olika kulturer i denna stad, och för den som är sugen på svensk husmanskost finns det också alternativ. För den som vill testa något nytt rekommenderas Pinchos, som har restauranger över hela Sverige. Pinchos är känt som Sveriges första ”app-restaurang”, eftersom man bokar bord, väljer rätter och betalar genom deras app. Namnet pinchos kommer från det spanska köket, i synnerhet det baskiska köket, och innebär små rätter. Man beställer ofta in flera stycken och delar med sina vänner, och priserna ligger på mellan 30 och 50 kronor. Perfekt för den som gillar att testa olika rätter och vill komma billigt undan!

Andra restauranger i Uddevalla

Bland andra restauranger i Uddevalla kan nämnas Thai Palace, som är en av stadens bästa thailändska krogar. Där äter man till bra priser och får smaka hyfsat autentisk thaimat. De har dessutom ett bra utbud för vegetarianer. Tong Fong är en av alla kinesiska restauranger i Uddevalla och rekommenderas särskilt som lunchkrog.

Restauranger i Uddevalla för dig som gillar franskt och asiatiskt

För den som inte känner sig sugen på asiatiskt så kan vi också rekommendera Kerstin på Torget. De har den uttalade ambitionen att vara hela Bohusläns bästa kök, och många menar att de är på god väg att lyckas. De har dessutom riktigt bra lunchpriser, vilket gör det lätt att slinka in om man är i stan på besök, eller vill testa ett nytt lunchställe. Det är en av de restauranger i Uddevalla som serverar mycket mat från det franska köket, vilket ofta ställer höga krav på kockarna. Kerstin på torget lyckas dock med bravur och är en av de restauranger i staden som du bara måste testa!